دیتاها و آموزش های گزیده

دیتاها و آموزش های گزیده

اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ
دیتاها و آموزش های گزیده

دیتاها و آموزش های گزیده

اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ

OneNote را بهتر بشناسیم!!!

شما برای یادداشت برداری چه کاری انجام میدید؟! حتما یا روی کاغذ می نویسین یا توی گوشی موبایلتون؟! یکی از برنامه های مفید اما ناشناخته که اتفاقا در مجموعه آفیس هم قرار داره، نرم افزار "یک یادداشت" یا One Note ـه.برای اجرای این برنامه می تونین با زدن کلیدهای پنجره با R و تایپ OneNote در Run ویندوز برنامه رو اجراش کنین.برای ساخت یک یادداشت جدید در این برنامه باید از منوی فایل،گزینه ی new  رو انتخاب کنین .این فایل می تونه روی فضای ابریِ اسکای درایو یا روی کامپیوتر خودتون باشه و به اون Notebook یا دفترچه گفته میشه. پسوند فایل های وان نوتی هم one هست، که بمحض Create یه New sectionیا بخش جدید ایجاد شده که تاریخ و ساعت همون لحظه سیستم هم در اون درج شده.

برای ساختن یه صفحه جدید در انتهای این بخش، میشه از سمت راست صفحه، گزینه New Page را بزنیم.
در واقع این کار درست مثل یه دفترچه یادداشته که صفحات مختلفی پر از یادداشت های مختلف البته از نوع دیجیتالی داره. محتواهای یادداشت در وان نوت می تونه متن، عکس، فیلم، صدا، تصویر صفحه، لینک، سایت و شکل های مختلف دیگه باشه.


اولین چیزی که میشه یادداشت کرد، متنه. شاید شما بخواین از نرم افزار Notepad ویندوز برای این کار استفاده کنین. اما نوت پد خیلی ابتداییه و فقط توانایی ذخیره ی متن رو داره.
متن نوشته شده داخل نرم افزار رو می شه با استفاده از تب home  قالب بندی کرد تا متن شما به شیوه ای که می خواین به نگارش در بیاد.
علاوه بر اون میشه از سبک های مختلف در بخش Styles هم روی نوشته اعمال کرد. در بخش Tags که یه بخش جدید نسبت به برنامه های دیگس، می تونین کلی برچسب های مختلف رو در یادداشت استفاده کنین. از جمله برچسب مهم که یه ستاره رو در یادداشت درج می کنه، یا سوال، و خیلی برچسب های جالب دیگه که می تونه شما رو یاد عملی یا انجام کاری بندازه.
علاوه بر همه اینها، می تونین از To do Tag برای تیک خوردن انجام اون برچسب، یا حتی جستجوی برچسب خاص در یادداشت بهره ببرین.برای اینکه وظایف و فعالیت ها را فراموش نکنین میشه از قسمت outlook Tasks یه ایمیل برای انجام اون کار تهیه و ارسال کنین.
اما امروزه اکثر کارها از طریق ایمیل انجام میشه و دیگه از حضور فیزیکی افراد یا تماس تلفنی خبری نیست، پس کل یادداشت ها رو می تونین با زدن دکمه Email Page برای افراد دیگه ارسال کنین.
اما قابلیت اضافه کردن جزییات در یادداشت، شاید یکی از مهم ترین گزینه های OneNote باشه که در تب Insert موجوده. از اضافه کردن فاصله عمودی بین قسمت های یادداشت و جدول گرفته تا درج صفحه گسترده اکسل و دیاگرام های نرم افزار Visio (ویزیو).
یکی از امکانات جالب وان نوته آفیس، درج فایل در یادداشت جاری با گزینه File Printout، و پیوست فایل و قرار دادن آن در یادداشت با کمک گزینه File Attachment ـه.
اما وان نوت برای تصاویر هم خیلی گزینه های جالبی را در اختیارِ یادداشت نویسش قرار میده. بجز تصاویر از کامپیوتر و تصاویر از اینترنت، می تونین با گزینه Screen clipping تصویر هر قسمتی از صفحه رو که می خواین بِبُرین و عکسشو بگیرین. این تصویر در وان نوت با تاریخ و ساعت همون لحظه درج میشه.
ارتباط برقرار کردن یا همون لینک هم توی وان نوت خیلی راحت تر شده، فقط کافیه گزینه Link در تب insert رو بزنین.
در این قسمت، متنی که می خواهین توی یادداشتتون قرار بگیره رو بدین و بعدش یه مرجع اینترنتی، یه فایل از توی سیستم یا یکی از کارها و  پروژه های وان نوت رو برای مقصد این لینک تعیین کنین.
وان نوت یکی از اون نرم افزارهاییه که خیلی با برنامه مدیریت ایمیل آفیس یعنی اوت لوک در ارتباطه، این ارتباط رو می شه هم در وظایف و task ها، هم در ارسال یادداشت توسط اوت لوک توی تب Home دید.
وان نوت فکر همه چیزو کرده و حتی از ضبط صدا با گزینه Record Audio و ضبط تصویر با گزینه Record Video هم نگذشته. یعنی شما می تونین توی یادداشت ها با میکروفن صداتونو ضبط کنین و با وب کم هم تصویرتون را رکورد کنین.
درج تاریخ و زمان سیستم، معادله و انواع فرمول نویسی ها و همین طور اضافه کردن سمبل ها و نمادها به یادداشت هم، عواملیه که توی سایر نرم افزارهای آفیس از اهمیت خاصی برخورداره.
اما برای شکل و قیافه به این صفحه ی پر از یادداشت، گزینه قالب صفحه در تب Insert یعنی page Templates را فراموش نکنین که با زدن اون کلی قالب در سبک های مختلف در سمت چپ صفحه ظاهر شده و با انتخاب یکی از این قالب ها بسته به نوع کاربرد، علاوه بر زمینه و شکل و رنگ های صفحه، مکان های خاصی هم برای آیتم های مختلف درنظرگرفته شده. با این گزینه میشه یادداشت ساده تون رو از یه صفحه خشک و شلوغ، به نمایی زیبا و یادداشتی حرفه ای تبدیل کنین.
اما وقتی حرف از یادداشت میشه، این محل باید فکر طراحی و شکوفا شدن خلاقیت و کشیدن طرح ها و ایده ها رو هم بکنه. برای همین در نرم افزار One Note تبی به نام Draw درنظر گرفته شده که در این قسمت از ابزارهای انتخاب و دست برای حرکت در یادداشت و پاک کن گرفته تا انواع قلم ها با رنگ های مختلف و ضخامت های متنوع رو داریم.
در قسمت ضخامت و رنگ (Color & thickness) می تونین نوع قلم یا هایلایتر (برجسته نگار) و همین طور رنگ اون رو برای طراحی توی یادداشت به صورت سفارشی تنظیم کنین.
در طراحی نمیشه از انواع و اقسام شکل ها (Shapes) چشم پوشی کرد. با کمک انواع شکل ها می تونین یادداشت رو باور پذیرتر و مفهومی تر کنین.

یکی از اتفاق هایی که در یادداشت های معمولی هم زیاد می افته اینه که شما بخواین وسط یادداشت ها چیزی رو اضافه کنین و جا نداشته باشین، در حالت دستی چاره ای نیست و باید از حاشیه های یادداشت استفاده کنین. اما همان طور که در تب Home وان نوت هم گفتیم، با زدن Insert Space هرجای صفحه یادداشت می شه، فضای خالی ایجاد کرد.
یکی از قسمت های جذاب وان نوت و آخرین گزینه طراحی در تب draw، گزینه " تبدیل نوشته به ریاضی" یا همون Ink to math ـه.با استفاده از این ابزار می تونید اعداد و همچنین انواع فرمول های ریاضی رو در محیط نرم افزار به وسیله ی موس، بنویسید و خود برنامه به طور هوشمند نوشته ی شما رو به کارکترهای ریاضی تبدیل می کنه. البته حس این ابزار و کار با اون شاید با دست و صفحات لمسی یا قلم نوری خیلی لذت بخش تره.
برای خروجی گرفتن از یادداشتتون، از دکمه File و گزینه Export استفاده کنید،فایل خروجی شما می تونه به 3 صورت، تک صفحه،یک بخش و یا کل دفترچه ی یادداشت تون باشه و به شکل های خود وان نوت، وُرد، پی دی اف و حتی صفحه وب قابلیت ذخیره سازی رو داره .
خب امیدواریم حالا که با این نرم افزار تقریبا دورافتاده ولی مفید  بهترآشنا شده باشید .دیگه یادداشت هاتون را دیجیتالی کنین و بتونین در آینده از اونها استفاده کنین. 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.