دیتاها و آموزش های گزیده

دیتاها و آموزش های گزیده

اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ
دیتاها و آموزش های گزیده

دیتاها و آموزش های گزیده

اَللّهُمَّ کُنْ لِوَلِیِّکَ الْحُجَّةِ بْنِ الْحَسَنِ صَلَواتُکَ عَلَیْهِ وَعَلى آبائِهِ

راه و روش مرتفع کردن برخی خطاهای رایج ویندوز

خب خطاهایی که شما معمولا باهاش توی ویندوز برخورد می کنین به چند دسته تقسیم میشن:

خطاهای سیستم عامل یعنی خود ویندوز/// نرم افزارها/// خطاهای شبکه و اینترنت///خطاهای امنیتی و بدافزاری.

در اینجا چند خطای متداول ویندوز را بررسی می کنیم:

 1. اولین مشکلی که شاید همه شما تا حالا چند بار باهاش سرو کار داشتین، اینه که ویندوز قفل یا هنگ می کنه.

ابتدا چند لحظه صبر کنین شاید برنامه ای که از منابع سیستم عامل داره استفاده می کنه کارش تموم بشه و منابع را آزاد کنه و همه چیز خوب پیش بره. اگر نشد، کلیدهای Ctrl+shift+ESC را بزنین. در قسمت Application تمام برنامه های باز سیستم به همراه وضعیت اونا به چشم میخوره. در جلوی وضعیت برنامه ی کاربردی که باعث هنگ و قفل شدن سیستم شده  Not Responding یعنی عدم پاسخگویی نوشته، اون برنامه رو انتخاب و End Task پایینِ همین پنجره،  رو بزنین. قدرت بستن End Task از ضربدر پنجره بیشتره. اگر با زدن End Task اتفاقی نیفتاد، روی اون برنامه راست کلیک کنین و گزینه Go to process را بزنین تا در تب بعدی به فرآیند اون برنامه که در واقع مراحل پیشرفت تدریجی و مداوم برنامه را نشون میده، منتقل بشین. نام های این قسمت همان نام های اجرایی برنامه هاست که شاید خیلی از اونها براتون آشنا نباشه. با انتخاب دکمه End Process به اون فرایند خاتمه بدین. میشه گفت قدرت پایان دادن به این فرایند از بستن برنامه کاربردی خیلی بیشتره.

باز هم جواب نمیده؟! هیچ نگران نباشین. روی اون فرایند راست کلیک کنین و گزینه End Process Tree را بزنین. دیگه این گزینه خیلی قویه و کل درخت اون فرایند را می بنده.

البته برخی برنامه ها و فرایندها هستن که دیگه از این هم پا را فراتر گذاشته و به این راحتی ها دست از سر سیستم عامل و منابع برنمی دارن! دیگه اینجا ناچاریم اول اگه می تونیم نرم افزاری کامپیوترا Restart کنیم یعنی از Start و گزینه restart، و اگه ماوس و کیبورد و گزینه ها هم کار نمی کردن، دکمه Reset کیس را بزنیم. بدتر از همه اینه که ریست هم کار نکنه! دیگه اینجا آخرین راه حل که باعث شوکی به سیستم هم میشه، یعنی Power کیس را بزنیم یا نگه داریم تا سیستم خاموش بشه و بعد از چند ثانیه دوباره اونا روشن کنیم. خدا را شکر که دیگه کار به قطع برق و زدن فیوز خونه نکشید!

هنگامی که ویندوز پس‌ از یک‌ پایان غیر معمول، یعنی به همین شکلی که گفتیم، شروع مجدد میشه، برای بررسی مشکلات احتمالی دیسک‌ سخت‌، برنامه‌ی Scan Disk به طور خودکار در هنگام بوت شدن ویندوز، اجرا می‌شه.

اما چه چیز باعث‌ قفل شدن ویندوز می‌شه؟ این مشکل، دلایل مختلفی داره. گرچه دلیل اصلی، اینه که برنامه‌های زیادی، حجم‌ بالایی از حافظه را اشغال کردن. اگر سیستم شما به طور متناوب قفل می‌شه، شاید دلیلش کمبود حافظه RAM و حافظه هارد بخصوص درایو Cتون باشه!

2. مشکل بعدی اینه که سرعت ویندوز کم شده و ویندوز به نظر کندتر از گذشته شده!

در قسمت های قبل به روز، علت کند شدن سیستم رو اشاره کردیم اما اینجا به شکل دیگه ای می خوایم به این مشکل نگاه کنیم. علت‌ اصلی کم شدن سرعت‌ کار سیستم، کمبود حافظه‌ی اونه. پس حتما این موارد را بررسی کنین:

آیا شما برنامه‌ی جدیدی و یا نسخه‌های ارتقاء یافته‌ی برنامه‌های قدیمی تر خود را که نیاز به حافظه‌ی بیشتری دارن، اجرا می‌کنین؟ برای رفع این مشکل، باید حافظه‌ی سیستمتونو افزایش‌ بدین.

آیا مدت‌ زمان زیادی ویندوز در حال اجرا بوده؟

اگر اینطوره، ممکنه کامپیوترتون مقدار زیادی حافظه‌ی آزاد نشده داشته باشه.چون برخی از برنامه‌های ویندوز پس‌ از بسته شدن، حافظه‌ی مورد استفاده خود رو آزاد نمی‌کنن. تکه‌های کوچکی از حافظه که آزاد نشدن در قسمت‌های مختلف‌ RAM سیستمتون، به صورت‌ شناور باقی میمونه و برنامه‌های دیگه نمی‌تونند از این حافظه آزاد نشده، استفاده کنن و این امر هم به نوبه‌ی خودش، سرعت‌ سیستمو پایین می‌آرن. تنها راه آزاد کردن این ، از دست رفتن بیهوده و نشت حافظه، خروج از ویندوز و شروع مجدد اونه.

آیا شما نسبت‌ به قبل، برنامه‌های بیشتری را به طور همزمان اجرا می‌کنین؟ سعی کنین برخی از برنامه‌ها را ببندین تا حافظه‌ی بیشتری آزاد شود  .

برای مشاهده و بررسی اینکه هر برنامه چقدر از منابع سیستم بخصوص حافظه رو اشغال کرده، باز هم وارد مدیریت برنامه های ویندوز، Task Manager بشین و از تب دوم یعنی Processes نام فرایند، کاربر اجرا کننده آن، درصد استفاده از CPU و حجم اشغال شده حافظه اصلی یا RAM را بررسی کنین. جالب اینجاست که اگه روی هر کدوم از عناوین این قسمت کلیک کنین براساس اون مورد ، مرتب میشه و کلیک بار دوم باعث نزولی مرتب شدن این قسمت میشه. مثلا برای اینکه متوجه بشین بیشترین فرایندی که مغز سیستمو اشغال کرده چیه، کافیه روی CPU کلیک کنین تا لیست نزولی Sort بشه. یه دفه می بینین که فرایندی به نام System Idle Process (سیستم آیدل پروسس) از همه بیشتر و حدود 90 درصد به بالای سی پی یو را اشغال کرده! هیچ نگران نباشین چون این خوبه و هرچی بیشتر هم باشه سیستم بی کارتره. این گزینه در واقع فرایند بی کاری سیستم، را نشون میده.

تازه می تونین در تب Performance ، کارایی و عملکرد سیستم را با مشاهده نوار مغزی CPU و تاریخچه استفاده از حافظه Ram رو بررسی و تجزیه و تحلیل کنین.

3. سومین مشکلی که شاید زیاد باهاش برخورد کردین، اینه که یک‌ برنامه‌ای تحت‌ ویندوز، اجرا نمی‌شه!

عوامل مختلفی سبب‌ اجرا نشدن یه‌ برنامه‌، تحت‌ ویندوز می‌شن. مثلاً ممکنه اون برنامه، با ویندوز و نسخه ای که دارین سازگار نباشه. بخصوص 32 و 64 بیتی بودنش! برخی از برنامه‌های تحت‌ ویندوزهای قبلی هم با ویندوز جدید، سازگار نیستن.

ممکنه سیستمتون حافظه کافی برای اجرای برنامه رو نداشته باشه. سعی کنین قبل از اجرای برنامه، برنامه‌های حجیم و سنگین دیگه ای رو که بازه، ببندین یا مقدار حافظه سیستم خودتونو افزایش‌ بدین.

ممکنه کامپیوترتون بر روی دیسکش‌، فضای آزاد کافی برای اجرای برنامه نداشته باشه. چرا که ویندوز از فضای اضافی دیسک‌، به عنوان حافظه‌ی مجازی استفاده می‌کنه.

برای تنظیم مقدار حافظه مجازی (Virtual Memory)، باید از اتاق کنترل ویندوز ، وارد قسمت System بشین و در سمت چپ، گزینه Advanced System Settings را زده و در همون قسمت Performance دکمه Settings یا تنظیمات کارایی را زده در تب پیشرفته این قسمت، دکمه Change را بزنین.

در این پنجره، با انتخاب هر درایو و زدن دکمه Custom یا سفارشی، می تونین سایز اولیه و ماکزیمم حافظه مجازی رو تنظیم و دکمه Set رو بزنین. البته حواستون به مقدار پیشنهادی که در قسمت پایین با عبارت Recommended اومده، باشه.

حالا اگه روی دیسک،‌ فضای آزاد کافی وجود نداشته باشه، ممکنه قادر به اجرای برخی از برنامه‌ها نباشین. قبل از اجرای مجدد برنامه، سعی کنین پرونده‌ها و برنامه های غیر ضروری را از روی دیسک‌ سخت‌تون پاک‌ کنین.

برای حذف برنامه ها یا از منوی استارت یا از اتاق کنترل ویندوز و گزینه Programs and Features (پروگرامز اَند فیچرز) اون برنامه رو Uninstall و حذف کنین.

اگر همه‌ی این کارها را کردین و هنوز برنامه‌ای کار نمی‌کنه، از ویندوز خارج شده، کامپیوترتونو Restart کرده و سعی کنین برنامه را دوباره اجرا کنین. معمولا با این کار، مشکل حل میشه. (بروز)


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.